رومانی توافق نظامی ۱.۲ میلیارد یورویی با فرانسه را لغو کرد-راهبرد معاصر
مصر خواستار انتخاب رئیس‌جمهور برای لبنان با اجماع ملی شد لاوروف: ناتو قصد کنترل بر جهان را دارد پارلمان لبنان: طی ساعت‌ها یا روز‌های آتی ممکن است توافق آتش‌بس اعلام شود. کاخ سفید: اوکراین اجازه استفاده از موشک‌های «اتکمز» را در کورسک دارد کاخ سفید: پیشرفتی در آتش‌بس لبنان وجود ندارد که بتوان در مورد آن صحبت کرد ۱۷ نفر در واژگونی اتوبوس در برزیل کشته شدند استعفای رئیس ستاد تیپ گولانی ارتش رژیم صهیونیستی حزب الله فرمانده تیپ گولانی را برای همیشه خانه‌نشین کرد جزئیات توافق جامع همکاری میان ایران و روسیه وزیر خارجه هند: با ایران و اسرائیل برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها در ارتباط هستیم بازدید سفیر ایران در عراق از قبیله «آل عیسی الطائی» آکسیوس: اسرائیل و لبنان بر سر مفاد آتش بس به توافق رسیدند سی‌ان‌ان: نتانیاهو در اصل توافق آتش بس با حزب الله موافقت کرد امانی، سفیر ایران در لبنان: روز گذشته برای صهیونیست‌ها بسیار دردناک بود عربستان در تدارک عمره ۳۰ میلیونی رمضان

رومانی توافق نظامی ۱.۲ میلیارد یورویی با فرانسه را لغو کرد

وزارت دفاع رومانی اعلام کرد که توافق ۱.۲ میلیارد یورویی این کشور با شرکت تسلیحاتی فرانسه برای خرید چهار کشتی جنگی کلاس «گوویند» را لغو کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۸ - ۱۸ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 09
کد خبر: ۱۹۸۶۶۶

به گزارش راهبرد معاصر، در شرایطی که کشورهای اروپایی به دنبال جنگ اوکراین تحرکات برای تقویت توان نظامی خودشان را شدت داده‌اند، لغو توافق رومانی با فرانسه برای خرید کشتی جنگی خبرساز شده است.

 

منابع رسانه‌ای غربی از بخارست پایتخت رومانی خبر دادند که وزارت دفاع این کشور توافق ۱.۲ میلیارد یورویی با شرکت فرانسوی «نیوال گروپ» (Naval Group) برای خرید چهار کشتی جنگی کلاس «گوویند» را لغو کرد.

 

به گزارش خبرگزاری رویترز، این اقدام بعد از آن صورت گرفت که شرکت فرانسوی و شریک رومانیایی آن نتوانستند ضرب الاجل مربوطه برای امضای قرارداد به منظور اجرایی کردن این توافق را رعایت کنند.

 

بیش از ۶۲ درصد سهام شرکت فرانسوی «نیوال گروپ» که در سال ۱۶۳۱ تاسیس شده، در اختیار دولت فرانسه است و ۳۵ درصد سهام آن در اختیار شرکت تسلیحاتی فرانسوی «تالس» است.

 

نیوال گروپ در سال ۲۰۱۹ توانست در مشارکت با شرکت رومانیایی «سانتیرول نیوال کانستانا» مناقصه برای ساخت چهار کشتی جنگی و بازسازی دو ناوچه ارتش رومانی را به ارزش ۱.۲ میلیارد یورو برنده شود.

 

به گزارش رویترز، به رغم پیروزی این شرکت فرانسوی و رومانیایی در مناقصه، این توافق ابتدا به دلیل چالش‌های حقوقی و قانونی متوقف ماند و پس از آن هم این دو شرکت نتوانستند با یکدیگر بر سر نگرانی‌ها درباره افزایش هزینه‌های اجرایی کردن توافق تفاهم کنند.

 

به روایت این رسانه غربی، نیروی دریایی رومانی از کمترین نوسازی در میان شاخه‌های نظامی این کشور برخوردار است. این کشور که از سال ۲۰۰۴ عضو ناتو و از سال ۲۰۰۷ عضو اتحادیه اروپا است، در پاسخ به حمله روسیه به اوکراین، هزینه‌های دفاعی خود را به ۲.۵ درصد تولید ناخالص داخلی افزایش داده است.

 

خبرگزاری رویترز افزود: «رومانی که ۶۵۰ کیلومتر مرز مشترک با اوکراین دارد، میزبان سیستم دفاع موشکی بالستیک ایالات متحده است و از سال گذشته، یک گروه رزمی دائمی ناتو به رهبری فرانسه در خاک خود مستقر کرده است»./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار